Wie ben ik?

“Ik ben Ellen de Boer (1961) en ik ben opgegroeid aan de rand van Enschede met uitzicht op de weilanden en akkers. De loop van de seizoenen was altijd dichtbij en als kind genoot ik daar van. Voor mij was de natuur een plek waar je je kan terugtrekken en jezelf kunt zijn. De liefde voor de natuur is altijd gebleven: tijdens mijn opleiding aan de Pedagogische Academie koos ik als speciaal studie: ‘natuurbeleving in de winter’, voor mij is natuur iets dat je moet ervaren, dat leer je niet uit een boekje.

Als leerkracht en later ook als moeder heb ik ‘ervaren en beleven’ een heel belangrijk gegeven voor de ontwikkeling van kinderen gevonden. In pastoraal werk ontmoette ik vaak mensen met zingevingsvragen en in 2008 werd ook mijn eigen leven stilgezet door een burn-out. Een lange weg van herstel volgde, wat ook voor mijzelf een heroriëntatie was : wie mag ik zijn?

In die tijd verhuisden wij naar ‘de Bedoening’. En het wonderlijke is dat hier weer veel dingen samenkomen: ruimte, rust, dieren, bloemen, de seizoenen, een plek om te beleven en te ervaren. De wens groeide om dit te delen met anderen die een plek nodig hebben om rust te vinden.

Ik volgde een opleiding voor tuintherapeut en vitaliteitscoach (stress- en burn-out, positieve psychologie en lichaamsgericht werk)en cursussen meditatie.

Graag ik wil met jou vanuit openheid en veiligheid op zoek gaan naar jouw vitaliteit.